Kemokop – Gospodarenje otpadom

O nama

Tvrtka

Kemokop d.o.o. je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 1993. godine u Dugom Selu. Prvobitno je poslovanje bilo orijentirano na prijevoz i prodaju kemikalija. Tijekom godina poslovanja i bliske suradnje sa proizvodnim tvrtkama unutar Hrvatske i Europe ukazala se potreba za proširenjem osnovne djelatnosti. Logičnim slijedom,  poslovanje tvrtke proširilo se i na djelatnost gospodarenja otpadom, prvenstveno opasnim. U počecima je poslovanje bilo usmjereno na obradu otpadnih kiselina i lužina koje su u najvećem dijelu bile i predmet veleprodaje tvrtke. Kako se dizala svijest o zaštiti okoliša u državi tako je i Kemokop d.o.o. prateći potrebe tržišta širio svoje poslovanje.

Misija / Vizija / Cilj

Kemokop d.o.o. danas zapošljava 50 radnika i osnovna djelatnost je postala gospodarenje otpadom na kojem radi više od polovice zaposlenih djelatnika. Posjeduje dozvolu za gospodarenje opasnim otpadom izdanu od Ministarstva zaštite okoliša i energetike i prepoznatljiva je na tržištu zbrinjavanja otpada kao jedan od vodećih izvoznika otpada u državi.

Slijedom rastućih potreba tržišta od 2016. širi svoju djelatnost i na gospodarenje neopasnim otpadom stavljajući poseban naglasak na oporabu neopasnog otpada kako bi se dobila iskoristiva sirovina.

Kemokop d.o.o.  također posluje u Bosni i Hercegovini na dvije lokacije, u Modriči i Tuzli baveći se istim djelatnostima kao i u Hrvatskoj.